Klik hier als de mail niet goed leesbaar is

10 tips voor een mindfulness leven

load images

MINDFUL IS OVERAL
Mindfulness is een steeds gangbaarder begrip aan het worden, zowel in de 'spirituele' als in de zakelijke wereld is men zich meer en meer bewust van de positieve effecten van een mindfulness leven en de invloed die we hier zelf op kunnen uitoefenen. load images

MEESTER VAN JE GEDACHTEN

Een mindful leven kenmerkt zich door het volledig aanwezig zijn in het moment en het (be)leven van dat moment. De geest is stil, vredig, rustig en ontspannen waardoor er minder stress wordt ervaren. Er is geen verzet tegen wat zich afspeelt maar volledige acceptatie van alles dat is, alles dat zich voordoet en alles wat je 'overkomt'. Meer (bewuste) aandacht voor wat gebeurt zónder te oordelen, dat is mindful bezig zijn. 

In deze nieuwsbrief krijg je 10 tips om je te helpen een meer mindfulness bestaan te leiden en weer meester over jouw gedachten te worden. Jij bent de engie die jouw aandacht en gedachten kunt sturen en niemand anders! Pas de tips regelmatig toe en je zult minder stress en andere negatieve emoties ervaren. 

Het verleden is voorbij, laat het los.. en de toekomst is voor iedereen nog een groot vraagteken. Het enige waar het echt om gaat is NU. Door in het Nu te leven ervaar je meer gelukload images

PRAKTISCHE TIPS

  • Probeer zoveel mogelijk volgens je innerlijke flow te leven. Waar heb je zín in en waar word je nou echt blij van? Wat voelt vandaag goed om te doen? Ook al is dit op werkdagen zeker niet altijd mogelijk, je zal merken dat je op deze manier uiteindelijk meer gedaan krijgt en je veel meer voldoening, rust en overzicht ervaart. 
  • In plaats van 24 uur per dag non-stop te malen en piekeren, is het een heel stuk rustgevender om piekermomenten of piekerkwartiertjes in te plannen. Piekeren heeft het kenmerk zich tot in den treure te herhalen en we weten allemaal dat dat in de regel weinig tot niets oplost... Ruim hier dus simpelweg wat tijd voor in. Deze gewoonte maakt je bewust hoeveel tijd er verloren gaat aan kansloos piekeren. Zonde.
  • Wees voor alles dat op je pad komt en wat er op een dag gebeurt dankbaar. En voel dat ook. Dus wees ook dankbaar - of misschien wel juist - voor de ‘negatieve’ gebeurtenissen in je leven of de dingen die wij een negatief label geven. Je kunt ook elke ochtend of avond een dankbaarheidsboekje bijhouden waarin je opschrijft waar je die dag dankbaar voor bent (geweest). Dit kunnen ook toekomstige momenten of gebeurtenissen zijn! Buiten het feit dat het leven op die manier weer vol vertrouwen aanvoelt, wordt dankbaarheid altijd beloond door de kosmos. Deze universele wet laat gelukkig niet met zich sollen.
  • Stap af en toe eens uit je comfortzone, doe dingen die je normaal gesproken niet doet, waar je tegenop ziet of angst voor hebt. Rek je comfortzone op een comfortabele manier steeds een beetje meer op zodat je meer (zelf)vertrouwen krijgt. 
  • Denk maar aan 1 ding tegelijk en doe ook maar 1 ding tegelijk. Het is allang bewezen dat multitasken allesbehalve zinnig is en dat het je innerlijke stress vergroot. Versimpel je leven. Zie je gedachten als wolken, blijf er niet onnodig lang in hangen, laat ze tot je komen maar ook weer voorbij gaan en beperk je zowel in gedachten als in daden tot 1 wolk per keer. Het leven is als een constant bewegend wolkendek. Niets blijft eeuwig duren.
  • Verbreng dagelijks minimaal ½ uur in de buitenlucht. Weer of geen weer… laat wind, regen, kou, sneeuw of hagel geen excuus zijn om wat verse prana diep tot je te nemen en voel je weer herboren.
  • Vertraag af en toe eens gedurende de dag. Merk je bijvoorbeeld dat je in hoog tempo door de supermarktpaden sjeest, verander dit dan naar een normale looppas. Eet je gehaast of zelfs staand: neem je bord dan mee naar de tafel, ga rustig zitten, kauw goed en geef je lichaam de kans om het eten op een relaxte manier te verwerken. Ben je tientallen mails en telefoontjes tegelijk aan het verwerken, breng dit dan terug tot steeds 1 mailtje of belletje per keer. Geef elke mail je onverdeelde aandacht. Pas dit Vertragen toe met alles waar jij gehaast of gestresst mee omgaat.
  • Zorg voor voldoende nachtrust, ga niet beknibbelen op slaapuurtjes om dan 'meer' uit je dag te halen. Je weet zelf prima bij welk aantal nachtelijke uren jij je het beste voelt en laat dit een van je prioriteiten zijn.
  • Luister 1 of 2 keer per dag (bijvoorbeeld voor het slapen gaan) naar een rustgevende meditatie of mantra. Zelfs vijf luttele minuten hebben al effect. Maak hier net als douchen en tandenpoetsen je dagelijkse routine van en creëer een rustige plek voor jezelf.
  • Beperk zoveel mogelijk bewerkte suikers, e-nummers en tarwegranen (gluten). Je zult ervaren dat je je een stuk rustiger voelt, de mist in je hoofd verdwijnt en je meer energie krijgt.


load images

SMAAK TE PAKKEN?

Op zondag 22 februari en 29 maart gaan we tijdens het Relax & Renew seminar verder de diepte van yoga en mindfulness in. 

Er zijn twee plekken vrijgekomen op het seminar van 22 februari. Dus als jij van Lisette Tol allerlei praktische en ontspannende tips wilt leren, kan je dat via een mailtje of belletje (06-54242179) laten weten.

Er zijn ook nog plekken beschikbaar op 29 maart. We werken met kleine groepen dus als je van een plek verzekerd wilt zijn, geef je dan snel op!load images

WIJZIGING DATUM HOW TO MAXIMIZE YOUR LIFE WORKSHOP

De workshop 'How to Maximize Your Life' van Narda Veugelers stond gepland op zaterdag 7 maart en hebben we verschoven naar zondag 8 maart. De tijden en locatie blijven ongewijzigd. Een super workshop als je droomt van een zorgeloos leven en meer energie en gezondheid wilt ervaren! Mis 'm niet!load imagesAgenda 2015


load images


www.LaBorEvents.nl
contact@jennybor.comKlik hier als je geen mail meer wilt ontvangen.

LaBor Events
Jenny Bor
Valkenburg ZH
Nederland

+31654242179
contact@jennybor.com
www.laborevents.nl