Klik hier als de mail niet duidelijk wordt weergegeven.
load images

Eat Yourself Healthy Mail - 14 augustus 2014

Omdat in de praktijk blijkt dat een aanzienlijk deel van de ‘groene smoothie drinkers’ toch vaak weer op dezelfde recepten terugvallen, ben ik begonnen met het verzamelen van enkele smoothierecepten op mijn website. Op deze manier kan je wat meer variatie aanbrengen en de dagelijkse afwisseling zorgt ervoor dat het geen opgave wordt en groene smoothies aantrekkelijk voor je blijven als onderdeel van je leven. De komende periode zal ik de site regelmatig up-daten met een nieuw recept. Mocht je zelf een lekkere smoothie bedacht hebben waarvan je denkt dat die bij anderen ook in de smaak valt, hoor ik het recept natuurlijk heel graag (als je dat wilt, zal ik jouw naam & eventueel website bij het recept vermelden). Doe hier wat inspiratie op!
Superfoods in je dagelijks leven
Halverwege november verschijnt de Nederlandse versie van het boek ‘Superfoods in je dagelijks leven – waarom God geen fastfood eet’ van Thorsten en mij.  In dit boek omschrijven wij onze zienswijze op voedingsbewustzijn en bijna 50 van de belangrijkste Superfoods die er wat ons betreft bestaan. Van elk Superfood omschrijven we de herkomst, de gezondheidsvoordelen, hoe het toe te passen is en bij elk Superfood vind je een makkelijk te bereiden recept: meestal een smoothierecept. Echt een onmisbaar boek (met ringbandspiraal!) voor in de keuken, maar ook op de bank of op je bureau, van een bewuste en gezonde eter. Wij zullen de eerste 50 bestelde exemplaren persoonlijk signeren (de reeds gedane voorbestellingen vallen hier ook onder). Via deze link kan je alvast een aantal pagina’s van het boek bekijken. Voorbestellen kan hier! De kosten van het boek bedragen € 19,90, dit is exclusief verzendkosten.  Je ontvangt na je bestelling het boek, samen met de factuur, zo spoedig mogelijk thuisgestuurd. Uiteraard kan je het ook altijd bij je boekhandel of via bol.com verkrijgen. Op de therapeutenbeurs van 9 en 10 november kan je ‘m ook verkrijgen bij de stand van Uitgeverij Akasha.
Superfoods webshop
Nadat onze Superfoods webshop al enkele jaren in de Duitstalige versie bestaat, kunnen we nu ook eindelijk vieren dat Nederlandstalige versie de lucht in is! Je vindt hier alle producten die in het Superfoods boek beschreven staan en bijvoorbeeld ook keukenapparatuur voor de groene keuken. Je kunt er  via mijn website www.jennybor.com heen: rechtsboven bij het knopje ‘Superfoods Shop’ of je kunt er direct naar toe surfen.  Omdat we zo blij zijn dat we nu ook de Nederlandse klanten beter kunnen bedienen, hebben we besloten een korting van 10% korting op het totale aankoopbedrag te geven bij bestellingen die tot eind van de maand – dus tot en met donderdag 31 oktober! – worden gedaan. Als je hier gebruik van wilt maken, kan je bij het vakje opmerkingen ‘Joepie, 10% korting’ invoeren en dan zullen wij dit op de factuur in orde maken. Dit geldt alleen voor de Superfoods en niet voor de andere producten, boeken en/of cd’s.

Let's Talk Health

Wat is het toch fijn om collega (hormoon)-voedingscoaches om je heen te hebben die ook de drive hebben om de wereld bewuster en gezonder te maken en anderen te stimuleren om zo gezond mogelijk te leven en te eten. Een van die voedingscoaches is Debbie van Weelden: een zeer bevlogen, enthousiaste en warme persoonlijkheid. Zij helpt vrouwen door middel van lezingen, workshops en privé-sessies weer in balans met zichzelf te komen en de beste versie van zichzelf te worden. In haar nieuwe rubriek Let’s Talk Health delen Health & Lifestyle coaches hun tips, geheimen en favorieten met als doel anderen te inspireren. Ik had de eer om haar eerste kandidaat te zijn, mijn antwoorden op haar vragen lees je HIER.


Vetverbrandingsmodus aan

Dit stukje richt ik met name aan mijn vrouwelijke lezers. Bij voorkeur het deel dat griezelt bij het idee aan krachttraining. Zij die visioenen krijgen van mannelijke spierproporties en het verlies van vrouwelijke vormen als zij zich aan krachttraining wagen. Vrouwen die zich liever eindeloos in het zweet werken door middel van cardiotraining en de gewichten in de regel stoïcijns links laten liggen. En dit alles terwijl de tijd nauwlettend in de gaten wordt gehouden... Troost je, ik weet nog precies hoe dit jaren geleden aanvoelde, hoe tergend langzaam de tijd plotseling ging zodra ik mij richting loopband of roei-apparaat begaf.

Juist als je gewicht wilt verliezen, is het handig om toch met gewichten ‘in de weer’ te gaan. Daar val je uiteindelijk meer vanaf dan het beoefenen van urenlange cardiosessies. Niet zozeer in kilo’s misschien maar wel visueel, hetgeen waar het uiteindelijk om draait. Hoe meer spieren je tenslotte opbouwt, hoe sneller je vetverbrandingsmodus zal zijn. Ook in rust.

Om het zo leuk mogelijk te maken, c.q. houden, raad ik je kettlebells aan (in plaats van standaard gewichten zoals dumbbells en barbells). De kettlebell komt oorspronkelijk uit Rusland en ziet eruit als een kanonskogel met een handvat. Vaak zijn ze in het zwart uitgevoerd maar gelukkig zijn ze ook in leuke kleuren verkrijgbaar. Het wordt ook wel de draagbare ´Total-Gym’ genoemd.

Ik ben geen personal trainer dus zal hier geen gerichte trainingsadviezen geven. Ik raad je aan om altijd onder begeleiding van een professional te starten zodat je het daarna thuis (of in de sportschool) rustig verder uit kunt bouwen. Op die manier voorkom je blessures. Uiteraard kan ik op verzoek altijd adressen doorgeven van personal trainers bij jou in de buurt die gespecialiseerd zijn op dit gebied. Voor nu deel ik graag enkele redenen met jou waarom ik, en vele anderen met mij, denk dat kettlebell training zo goed voor je is:

 • Het scheelt veel tijd. Circa 15-20 minuten kettlebell training staat gelijk aan 1,5 (!!) uur cardiotraining. Voor mij persoonlijk een zéér aantrekkelijk argument. Als je drie keer per week met kettlebells traint, houd jij je lichaam mooi gestroomlijnd zonder dat het te extreem of te gespierd wordt.
 • Het is voor iedereen geschikt: van jong tot oud, van onervaren tot professioneel, van onsportief tot zeer sportief, man, vrouw, ga zo maar door...
 • Doordat je spieren op gaat bouwen, verhoogt jouw vetverbrandingssnelheid zich en kan je dus meer eten. Al mag dit geen excuus zijn om je ongelimiteerd te laten gaan natuurlijk.
 • Het is een all-round fitness work-out door de combinatie van: kracht van powerlift oefeningen, knijpkracht en uithoudingsvermogen.
 • Je krijgt er enorme kracht van. Vooral handig als je andere sporten (bv tennis, squash, roeien) uitoefent waar de nodige power welkom is.
 • Het is als vrouw bijna onmogelijk om de spierbundels van een man te krijgen omdat we daar simpelweg te weinig testosteron voor hebben.
 • Via youtube zijn oneindig veel voorbeelden van (beginners)work-outs te vinden. Genoeg voor een heel leven en er zijn altijd volop variatiemogelijkheden voorhanden. Jesse van der Velde heeft een flink aantal kettlebell workout filmpjes op internet gezet, bv deze.
 • De kettlebells nemen niet veel plaats in beslag. Je hoeft geen grote apparaten thuis te hebben. Je hebt echt maar heel weinig hulpmiddelen nodig om fit en sterk te worden.
 • Door de hoge intensiteit train je kracht, flexibiliteit, stabiliteit en souplesse in één keer.
 • Je boekt al snel resultaat, mits je het regelmatig uitoefent en de oefeningen goed uitvoert.
 • Weekendjes weg of vakantie zijn geen excuses meer om niet te sporten. Je neemt de kettlebell makkelijk mee (als je met de auto reist).
 • Het is niet duur. Je hebt alleen de aanschaf van de kettlebells, eventueel een aantal privé-sessies en daarna kost het je niets meer. Het spreekt voor zich dat de kettlebells niet of nauwelijks kunnen slijten en al helemaal niet kapot kunnen gaan. Je kunt met één kettlebell beginnen en dit aantal langzaamaan uitbreiden voor de nodige afwisseling. Een (duur) sportschoolabonnement is in ieder geval niet meer nodig.
 • Het is de perfecte tool voor vetverbranding, gewichtsverlies en spieropbouw.
 • Kettlebell is geschikt voor zowel beginnende als gevorderde sporters. Beginners gaan bijvoorbeeld met 2 of 4 kg aan de slag en de (zwaar) gevorderde wellicht met 50 of 60 kg.
 • De oefeningen zijn makkelijk aan te leren, in tegenstelling tot bijvoorbeeld aerobics oefeningen waar je coördineerende brein hard bij na moet denken.
 • Je raakt nooit uitgetraind omdat je altijd tot de aanschaf van een zwaardere kettlebell kunt overgaan. Blijf je zelf steeds opnieuw uitdagen!
 • Als je regelmatig kettlebell training beoefent, merk je dat je meer energie hebt gedurende de dag.
 • Door het hoge tempo werk je niet alleen aan je spieren maar ook aan je conditie.
 • Je bouwt (geringe hoeveelheden) testosteron en groeihormoon op. Hormonen die zorgen voor spieropbouw (ook als je zit of slaapt) en die je jong en hormonaal in balans houden.
 • Je kunt zowel buiten als binnen met kettlebells trainen.
 • Als je van het efficiënte soort bent, houdt niets je tegen om de kettlebell tijdens het tv kijken tevoorschijn te halen of tijdens het koken. Al beweer ik niet dat het de kwaliteit ten goede zal komen. Het is meer om aan te geven dat als je tijd hebt om tv te kijken, je ook tijd hebt om te sporten.

Zelf heb ik mijn steeds groter wordende verzameling kettlebells bij Lifemaxx in Rotterdam gekocht. Omdat ik zo tevreden over hun producten en service ben, heb ik hen gevraagd of het mogelijk is om mijn nieuwsbrieflezers een korting te geven. Zij werken hier graag aan mee en bieden 10% korting aan als jij binnen 1 maand (dus tot en met maandag 15 september a.s.) een of meerdere kettlebells via hun website bestelt.

Het gaat in beginsel om de prachtig gekleurde Aerobic Kettlebells, in gewicht variërend van 2 tot 20 kg en in prijs van € 4,90 tot € 49,-. Bestellen kan HIER. Bij discount code vul je de volgende code inJennyLMX10

Ben je echter al gevorderd en wil je een kettlebell in de zwaardere categorie (tot 50 kg) kopen, kan dat natuurlijk ook tegen dezelfde voorwaarden. Deze wat zwaardere modellen vind je HIER. Ze zijn volledig in het zwart uitgevoerd en hebben een rubberen voet.

Ik wens je een gezond en krachtig lichaam toe!

 


Over Jenny Bor

Ik ben gediplomeerd hormoon- en voedingscoach en heb vele (internationale) opleidingen gevolgd over onder andere natuurvoeding, Superfoods, hormonen (Hormoonfactor Trainer), Evocircadian Coaching en persoonlijke ontwikkeling. Zo begeleid ik mensen die last hebben van overgewicht, hormonale disbalansen, chronische (vage) klachten maar ook bijvoorbeeld extreme moeheid en angsten. Heel veel klachten en hormonale disbalansen zijn door middel van aangepaste voeding en een andere leefwijze goed aan te pakken. Als je meer wilt weten over het toepassen van juicen in je dagelijkse leven ben je welkom voor een consult. Soms gebruik ik de inhoud en tips van de boeken waar ik co-auteur van ben als leidraad: ‘Programmeer je lichaam op afvallen’ en ‘Superfoods in je dagelijks leven’. Alles bij mij is maatwerk en voor 100% afgestemd op de persoonlijke en gewenste situatie van de cliënt.

Neem gerust contact met me op als je vragen hebt.


Afstandscursussen


20 augustus 2014
Schriftelijke cursus 'Energie van Geld'20 augustus 2014
Schriftelijke cursus 'Vitaal-Coach-Project'


_____________________

 

 


_____________________

 


_____________________

 


_____________________


Lees alle Eat Yourself Healthy Mail hier terug


 

_____________________

 

Programmeer je lichaam 
op afvallen

 


_____________________

 


_____________________

 

_____________________
_____________________


 

 

_____________________

 

 

Klik hier als je geen Eat Yourself Healthy Mail meer wilt ontvangen. 

Jenny Bor
Voorschoten

www.jennybor.com
contact@jennybor.com