Klik hier als de mail niet duidelijk wordt weergegeven.
load images

Eat Yourself Healthy Mail - 7 juli 2014

Omdat in de praktijk blijkt dat een aanzienlijk deel van de ‘groene smoothie drinkers’ toch vaak weer op dezelfde recepten terugvallen, ben ik begonnen met het verzamelen van enkele smoothierecepten op mijn website. Op deze manier kan je wat meer variatie aanbrengen en de dagelijkse afwisseling zorgt ervoor dat het geen opgave wordt en groene smoothies aantrekkelijk voor je blijven als onderdeel van je leven. De komende periode zal ik de site regelmatig up-daten met een nieuw recept. Mocht je zelf een lekkere smoothie bedacht hebben waarvan je denkt dat die bij anderen ook in de smaak valt, hoor ik het recept natuurlijk heel graag (als je dat wilt, zal ik jouw naam & eventueel website bij het recept vermelden). Doe hier wat inspiratie op!
Superfoods in je dagelijks leven
Halverwege november verschijnt de Nederlandse versie van het boek ‘Superfoods in je dagelijks leven – waarom God geen fastfood eet’ van Thorsten en mij.  In dit boek omschrijven wij onze zienswijze op voedingsbewustzijn en bijna 50 van de belangrijkste Superfoods die er wat ons betreft bestaan. Van elk Superfood omschrijven we de herkomst, de gezondheidsvoordelen, hoe het toe te passen is en bij elk Superfood vind je een makkelijk te bereiden recept: meestal een smoothierecept. Echt een onmisbaar boek (met ringbandspiraal!) voor in de keuken, maar ook op de bank of op je bureau, van een bewuste en gezonde eter. Wij zullen de eerste 50 bestelde exemplaren persoonlijk signeren (de reeds gedane voorbestellingen vallen hier ook onder). Via deze link kan je alvast een aantal pagina’s van het boek bekijken. Voorbestellen kan hier! De kosten van het boek bedragen € 19,90, dit is exclusief verzendkosten.  Je ontvangt na je bestelling het boek, samen met de factuur, zo spoedig mogelijk thuisgestuurd. Uiteraard kan je het ook altijd bij je boekhandel of via bol.com verkrijgen. Op de therapeutenbeurs van 9 en 10 november kan je ‘m ook verkrijgen bij de stand van Uitgeverij Akasha.
Superfoods webshop
Nadat onze Superfoods webshop al enkele jaren in de Duitstalige versie bestaat, kunnen we nu ook eindelijk vieren dat Nederlandstalige versie de lucht in is! Je vindt hier alle producten die in het Superfoods boek beschreven staan en bijvoorbeeld ook keukenapparatuur voor de groene keuken. Je kunt er  via mijn website www.jennybor.com heen: rechtsboven bij het knopje ‘Superfoods Shop’ of je kunt er direct naar toe surfen.  Omdat we zo blij zijn dat we nu ook de Nederlandse klanten beter kunnen bedienen, hebben we besloten een korting van 10% korting op het totale aankoopbedrag te geven bij bestellingen die tot eind van de maand – dus tot en met donderdag 31 oktober! – worden gedaan. Als je hier gebruik van wilt maken, kan je bij het vakje opmerkingen ‘Joepie, 10% korting’ invoeren en dan zullen wij dit op de factuur in orde maken. Dit geldt alleen voor de Superfoods en niet voor de andere producten, boeken en/of cd’s.

Op 11 juni heb ik een mail verstuurd met daarin de verschillen tussen een blender, een sapcentrifuge, een Slowjuicer en een Foodprocessor. Het leek me een mooie aanvulling om dit keer enkele juicerecepten met je te delen. Een aantal smoothierecepten (die je met een blender maakt) vind je op mijn website of in het boek Superfoods in je dagelijks leven. Vandaag gaat het echter om juicerecepten die je met een sapcentrifuge of Slowjuicer maakt. In de Eat Yourself Healthy Mail van 11 juni kun je nalezen waarom het (net iets) beter is om een Slowjuicer in plaats van een sapcentrifuge te gebruiken.

Het mooie van juicen is dat je in feite alle (blad)groenten, kruiden en (bijna alle) fruitsoorten met elkaar kunt combineren tot een lekker smakend sapje. Maar omdat alle begin moeilijk kan zijn, help ik je graag op weg met een aantal recepten die ik zelf regelmatig maak. Hier kan je natuurlijk je eigen draai aan geven. Let wel: juice beter geen banaan, avocado, mango of kiwi. Dit is zacht fruit met weinig sap en kan nogal een ‘smurrie’ worden. Hoe meer water de groentesoort of fruitstuk bevat, hoe beter het te persen is.

Bedenk ook dat een vers gemaakte juice een perfecte start van de dag is, vooral als je wat energie kunt gebruiken en wat kilo’s wilt verliezen maar dat je op een andere manier aan je vezels dient te komen (dit zijn onverteerbare plantenresten, goed voor onder andere je darmflora en weerstand).

Mogelijkheden om aan voldoende vezels te komen zijn:

 • Later op de dag een smoothie maken met bladgroen voor de nodige vezels of wat kokosvezels toevoegen
 • Eet twee stuks fruit in zijn geheel (dus niet geblend of geperst)
 • Eet wat glutenvrije granen (bv amaranth, quinoa, gerst) in de vorm van brood, crackers, rijstwafels, havermout oid
 • Neem wat rauwe noten en zaden
 • Peulvruchten zijn ook een goede bron van vezels
 • Eet eens wat vaker volkoren pasta of zilvervliesrijst
 • Varieer heel veel in groente en fruit, ook in de kleuren. Wissel ook af in rauw, gekookt of gestoomd eten
 • Meng wat tarwezemelen door je yoghurt
 • Doe wat psylliumzaad door een glas water
Drink hierbij voldoende water zodat de vezels de darm makkelijk kunnen passeren. Het zijn allemaal verschillende soorten vezels dus ook hierin raad ik aan zoveel mogelijk te variëren.

Van vezels naar juices… hieronder volgen de beloofde recepten waarvan ik hoop dat ze de weg naar je juice apparaat zullen vinden!


Purple juice

Zelf begin ik de dag vaak met een rode bieten juice. Alleen al vanwege de prachtige paars/roze kleur een succesnummer! Wat haal je door de (slow)juicer?

 • 1 rauwe rode biet
 • 1 appel
 • 1 stukje gember
 • 2 stengels bleekselderij


Worteljuice

Wat hou ik toch van kleur, zo ook van deze oranje knaller:

 • 1 winterpeen of 3 wortels
 • een beetje uitgeknepen citroen
 • 1 appel
 • een stukje gember
 • 2 stengels bleekselderij


Komkommer/selderij juice

Een groene juice kan natuurlijk niet achterwege blijven:

 • een handvol spinazie
 • een takje verse munt
 • een beetje uitgeknepen citroen
 • ½ komkommer
 • 1 selderijstengel
 • een stukje gember


Healthy Colada

Een goddelijk begin van de dag met deze tropische juice:

 • een stuk verse ananas
 • 2 selderijstengels
 • handvol Romeinse sla
 • stukje gember
 • 1 glas kokoswater
 • ½ komkommer


Als laatste een juice dat zich kenmerkt door veel gezond chlorofyl dat in boerenkool zit:

 • een handvol boerenkool bladeren
 • 1 peer
 • 1 appel
 • ½ komkommer


Ik wil graag afsluiten met een hele aantrekkelijke aanbieding. Sommigen hebben al op mijn linkedin of facebookpagina kunnen zien dat ik namens Tarwegras Koning uit Amsterdam een extra korting mag geven op hun sapmachine de ‘Juiceme Slowjuicer’.  Dit is een BPA-vrije sapmachine die in zeven verschillende kleuren te verkrijgen is. Hij is zeer gebruiksvriendelijk, lekker compact waardoor hij weinig plek in beslag neemt en het lage toerental zorgt voor levend sap bomvol enzymen en voedingsstoffen. Top apparaat voor een vers geperst sapje!

Je krijgt tot 2 augustus 10 euro extra korting op de Juiceme Slowjuicer die tijdelijk al voor een speciale prijs van € 149,- (i.p.v. € 299,-) wordt aangeboden. Dat betekent dat je bovenop de kortingsprijs van  € 149,- nog eens tien euro extra korting krijgt en de gelukkige bezitter van deze pracht Slowjuicer bent voor slechts € 139,-!!

Bestellen graag via deze link en bij couponcode eathealthy’ invullen (aan elkaar, in kleine letters) anders loop je de € 10,- extra korting mis.

Veel juiceplezier!


Over Jenny Bor

Ik ben gediplomeerd hormoon- en voedingscoach en heb vele (internationale) opleidingen gevolgd over onder andere natuurvoeding, Superfoods, hormonen (Hormoonfactor Trainer), Evocircadian Coaching en persoonlijke ontwikkeling. Zo begeleid ik mensen die last hebben van overgewicht, hormonale disbalansen, chronische (vage) klachten maar ook bijvoorbeeld extreme moeheid en angsten. Heel veel klachten en hormonale disbalansen zijn door middel van aangepaste voeding en een andere leefwijze goed aan te pakken. Als je meer wilt weten over het toepassen van juicen in je dagelijkse leven ben je welkom voor een consult. Soms gebruik ik de inhoud en tips van de boeken waar ik co-auteur van ben als leidraad: ‘Programmeer je lichaam op afvallen’ en ‘Superfoods in je dagelijks leven’. Alles bij mij is maatwerk en voor 100% afgestemd op de persoonlijke en gewenste situatie van de cliënt.

Neem gerust contact met me op als je vragen hebt.


Afstandscursussen


20 augustus 2014
Schriftelijke cursus 'Energie van Geld'20 augustus 2014
Schriftelijke cursus 'Vitaal-Coach-Project'


_____________________

 


_____________________

 


_____________________


Lees alle Eat Yourself Healthy Mail hier terug


 

_____________________

 

Programmeer je lichaam 
op afvallen

 


_____________________

 


_____________________

 

_____________________
_____________________


Klik hier als je geen Eat Yourself Healthy Mail meer wilt ontvangen. 

Jenny Bor
Voorschoten

www.jennybor.com
contact@jennybor.com