Klik hier als de mail niet duidelijk wordt weergegeven.
load images

Eat Yourself Healthy Mail - 16 mei 2014

Omdat in de praktijk blijkt dat een aanzienlijk deel van de ‘groene smoothie drinkers’ toch vaak weer op dezelfde recepten terugvallen, ben ik begonnen met het verzamelen van enkele smoothierecepten op mijn website. Op deze manier kan je wat meer variatie aanbrengen en de dagelijkse afwisseling zorgt ervoor dat het geen opgave wordt en groene smoothies aantrekkelijk voor je blijven als onderdeel van je leven. De komende periode zal ik de site regelmatig up-daten met een nieuw recept. Mocht je zelf een lekkere smoothie bedacht hebben waarvan je denkt dat die bij anderen ook in de smaak valt, hoor ik het recept natuurlijk heel graag (als je dat wilt, zal ik jouw naam & eventueel website bij het recept vermelden). Doe hier wat inspiratie op!
Superfoods in je dagelijks leven
Halverwege november verschijnt de Nederlandse versie van het boek ‘Superfoods in je dagelijks leven – waarom God geen fastfood eet’ van Thorsten en mij.  In dit boek omschrijven wij onze zienswijze op voedingsbewustzijn en bijna 50 van de belangrijkste Superfoods die er wat ons betreft bestaan. Van elk Superfood omschrijven we de herkomst, de gezondheidsvoordelen, hoe het toe te passen is en bij elk Superfood vind je een makkelijk te bereiden recept: meestal een smoothierecept. Echt een onmisbaar boek (met ringbandspiraal!) voor in de keuken, maar ook op de bank of op je bureau, van een bewuste en gezonde eter. Wij zullen de eerste 50 bestelde exemplaren persoonlijk signeren (de reeds gedane voorbestellingen vallen hier ook onder). Via deze link kan je alvast een aantal pagina’s van het boek bekijken. Voorbestellen kan hier! De kosten van het boek bedragen € 19,90, dit is exclusief verzendkosten.  Je ontvangt na je bestelling het boek, samen met de factuur, zo spoedig mogelijk thuisgestuurd. Uiteraard kan je het ook altijd bij je boekhandel of via bol.com verkrijgen. Op de therapeutenbeurs van 9 en 10 november kan je ‘m ook verkrijgen bij de stand van Uitgeverij Akasha.
Superfoods webshop
Nadat onze Superfoods webshop al enkele jaren in de Duitstalige versie bestaat, kunnen we nu ook eindelijk vieren dat Nederlandstalige versie de lucht in is! Je vindt hier alle producten die in het Superfoods boek beschreven staan en bijvoorbeeld ook keukenapparatuur voor de groene keuken. Je kunt er  via mijn website www.jennybor.com heen: rechtsboven bij het knopje ‘Superfoods Shop’ of je kunt er direct naar toe surfen.  Omdat we zo blij zijn dat we nu ook de Nederlandse klanten beter kunnen bedienen, hebben we besloten een korting van 10% korting op het totale aankoopbedrag te geven bij bestellingen die tot eind van de maand – dus tot en met donderdag 31 oktober! – worden gedaan. Als je hier gebruik van wilt maken, kan je bij het vakje opmerkingen ‘Joepie, 10% korting’ invoeren en dan zullen wij dit op de factuur in orde maken. Dit geldt alleen voor de Superfoods en niet voor de andere producten, boeken en/of cd’s.

Zoals ik je twee weken geleden beloofd heb, ontvang je vandaag vijf nieuwe ontbijttips van me; tip 6 t/m 10. Mocht je de vorige Eat Yourself Healthy Mail van 2 mei hebben gemist, dan kan je die mail hier nalezen. Daarin vind je tip 1 t/m 5.

Geniet van het aanbod in ontbijtjes die net als de vorige tips je hormonale, geestelijke en lichamelijke balans ondersteunen en nog lekker zijn ook. Wat wil je nog meer! Ik raad je aan om zoveel mogelijk afwisseling in je ontbijt aan te brengen, vooral als je wat kilo´s wilt verliezen.


Ontbijttip 6

Deze banaan-ei pannekoeken met kokos en blauwe bessen zijn niet zozeer geschikt voor een doordeweeks dag waarop je (veel) haast hebt maar in het weekend is het heerlijk om jezelf en eventueel je partner en kinderen hier lekker mee te verwennen! Ik geniet er in ieder geval graag, en in grote porties :-), van op een luie zondagochtend.

Je hebt nodig:
 • 2 (rijpe) bananen
 • 3 eieren
 • een paar eetlepels kokossnippers
 • 20 gram havermout
 • eventueel wat kaneel
 • kokosolie om in te bakken
 • 1/2 kopje blauwe bessen (vers of bevroren)
Je mengt alles met elkaar in de blender (of keukenmachine) - behalve de blauwe bessen en de kokossnippers. De blauwe bessen doe je er pas doorheen als het mengsel klaar is. Verhit wat kokosolie in de koekepan en maak een klein (anders valt ie snel uit elkaar) pannekoekje. Keer de pannekoek niet te snel. Als de pannekoekjes klaar zijn, kan je er wat kokossnippers overheen strooien, dat ziet er leuk uit en geeft een heerlijke smaak.

 

Ontbijttip 7

Ben je een stevige ontbijter en hou je van een voedzaam ontbijt? Heb je de 'boerenomelet' al eens geprobeerd? Ook lekker om mee te nemen naar je werk!

Je maakt 'm met de volgende ingrediënten:
 • divers gesneden groenten als paprika, prei, champignons, (lente)ui - een zak voorgesneden groente kan natuurlijk ook
 • 3 eieren
 • peper en zout
 • kokosolie of roomboter
 • eventueel wat geraspte kaas
 • eventueel wat (verse) peterselie of moringabladeren (niet alleen geschikt voor in de thee)
Bak de (voor)gesneden groenten met wat kokosolie of roomboter (of half/half) in een kleine koekepan. Kluts de eieren in een schaaltje en doe daar de gebakken groenten. wat peper & zout en moringa naar smaak bij. Doe het mengsel terug in de pan, bak het aan één kant gaar en als je het lekker vindt doe je er wat geraspte kaas overheen zodat je het met een deksel op de pan kan laten stollen totdat het ei aan de andere kant ook helemaal gaar is.Ontbijttip 8

We gaan nog even door met de eieren. Erg simpel en snel gemaakt en geschikt voor de lichte ontbijter! Je kookt twee eitjes - naar wens zacht of hard gekookt - en bestrooit deze met wat zee- of himalayazout. Simpeler en sneller kan bijna niet. Natuurlijk is dit ook lekker als tussendoortje 's ochtends of aan het einde van de middag.Ontbijttip 9

Als je iets meer tijd hebt 's ochtends en van een mooi kleurenpallet en schouwspel op je bord houdt, is het volgende ontbijt iets voor jou.

Wat heb je nodig?
 • 1/2 appel in stukjes gesneden
 • 1/2 banaan in stukjes gesneden
 • 1 vijg in stukjes gesneden
 • wat rood of blauw fruit
 • 1 eetlepel cacaonibs
 • 1 eetlepel bijenpollen
 • wat rauwe cashewnoten en/of walnoten, macadamianoten
 • 1 theelepel hennepzaadjes
 • 1 eetlepel kokossnippers
 • 1 eetlepel gojibessen
 • een beetje avocado in stukjes gesneden
 • 1 eetlepel witte amandelpasta
 • 1 theelepel moringapoeder
Je legt alles mooi naast elkaar op een bordje (zie foto aan de rechterkant) en kan de moringapoeder en kokossnippers er als laatst overheen strooien. Smullen maar! Uiteraard kan je de ingrediënten aanpassen, uitbreiden of juist wat beperken naar je eigen smaak en is dit maar een voorbeeld om je op weg te helpen.Ontbijttip 10

Dit ontbijt heeft behoorlijk wat overeenkomsten met ontbijttip 9, alleen hussel je hier alles door elkaar zodat alles goed met de olie is vermengd. Het ziet er - vooral voor een buitenstaander - iets onappetijtelijker uit maar smaakt er zeker niet minder om! En je krijgt zo volop de goede Omega-3 vetten tot je.

Wat hussel je door elkaar?
 • 1/2 appel in stukjes gesneden
 • 1 kiwi in stukjes gesneden
 • 1/2 of 1 banaan in stukjes gesneden
 • 2 eetlepels gepofte quinoakorrels
 • wat rauwe amandelen of cashewnoten
 • een beetje kokossnipers
 • wat gojibessen en/of moerbeien
 • een scheutje pompoenpitolie
 • een scheutje olijfolie
 • een scheutje lijnzaadolie
Ook dit ontbijt kan je natuurlijk weer maken met fruit naar eigen keuze.


Ik hoop dat er weer iets lekkers voor je tussen zit en dat het je inspireert om wat variatie in je ontbijtgewoontes aan te brengen.

De actie-aanbieding van de vorige keer heb ik trouwens met twee weken verlengd! Kan je wat hulp gebruiken bij het aanpassen van je voedingspatroon of worstel je met bepaalde klachten, dan is mijn actie-aanbod voor een voedingsconsult iets voor jou! De eerste drie personen die reageren krijgen 30% korting op het intake-gesprek. Dit houdt in dat je slechts € 42,- per uur betaalt (i.p.v. € 60,-). De actie loopt tot 30 mei a.s. Grijp NU je kans als je al een tijdje aanmoddert met lichamelijke of geestelijke klachten of bijvoorbeeld moeizaam van je overtollige kilo’s afkomt. Ik beloof je dat het leuk is om aan een nieuwe eetstijl te werken en jij je stukken beter zal voelen dan dat je nu doet.

Ook nu wens ik je weer veel gevarieerd ontbijtplezier toe!

Healthy Groet,

Jenny Bor

AGENDA


9 juni 2014
Schriftelijke cursus 'Energie van Geld'


9 juni 2014
Schriftelijke cursus 'Vitaal-Coach-Project'


12-14 september 2014
Bewust-Gelukkig-Slank Coachopleiding

 

_____________________

 


_____________________


Eat Yourself Healthy Box!


_____________________


Ontbijttip 7

 

_____________________

 

Programmeer je lichaam 
op afvallen


_____________________ 

_____________________Ontbijttip 9

 

_____________________

 

Superfoods webshop


_____________________

Klik hier als je geen Eat Yourself Healthy Mail meer wilt ontvangen. 

Jenny Bor
Voorschoten

www.jennybor.com
contact@jennybor.com