Klik hier als de mail niet duidelijk wordt weergegeven.
load images

Eat Yourself Healthy Mail - 2 mei 2014

Omdat in de praktijk blijkt dat een aanzienlijk deel van de ‘groene smoothie drinkers’ toch vaak weer op dezelfde recepten terugvallen, ben ik begonnen met het verzamelen van enkele smoothierecepten op mijn website. Op deze manier kan je wat meer variatie aanbrengen en de dagelijkse afwisseling zorgt ervoor dat het geen opgave wordt en groene smoothies aantrekkelijk voor je blijven als onderdeel van je leven. De komende periode zal ik de site regelmatig up-daten met een nieuw recept. Mocht je zelf een lekkere smoothie bedacht hebben waarvan je denkt dat die bij anderen ook in de smaak valt, hoor ik het recept natuurlijk heel graag (als je dat wilt, zal ik jouw naam & eventueel website bij het recept vermelden). Doe hier wat inspiratie op!
Superfoods in je dagelijks leven
Halverwege november verschijnt de Nederlandse versie van het boek ‘Superfoods in je dagelijks leven – waarom God geen fastfood eet’ van Thorsten en mij.  In dit boek omschrijven wij onze zienswijze op voedingsbewustzijn en bijna 50 van de belangrijkste Superfoods die er wat ons betreft bestaan. Van elk Superfood omschrijven we de herkomst, de gezondheidsvoordelen, hoe het toe te passen is en bij elk Superfood vind je een makkelijk te bereiden recept: meestal een smoothierecept. Echt een onmisbaar boek (met ringbandspiraal!) voor in de keuken, maar ook op de bank of op je bureau, van een bewuste en gezonde eter. Wij zullen de eerste 50 bestelde exemplaren persoonlijk signeren (de reeds gedane voorbestellingen vallen hier ook onder). Via deze link kan je alvast een aantal pagina’s van het boek bekijken. Voorbestellen kan hier! De kosten van het boek bedragen € 19,90, dit is exclusief verzendkosten.  Je ontvangt na je bestelling het boek, samen met de factuur, zo spoedig mogelijk thuisgestuurd. Uiteraard kan je het ook altijd bij je boekhandel of via bol.com verkrijgen. Op de therapeutenbeurs van 9 en 10 november kan je ‘m ook verkrijgen bij de stand van Uitgeverij Akasha.
Superfoods webshop
Nadat onze Superfoods webshop al enkele jaren in de Duitstalige versie bestaat, kunnen we nu ook eindelijk vieren dat Nederlandstalige versie de lucht in is! Je vindt hier alle producten die in het Superfoods boek beschreven staan en bijvoorbeeld ook keukenapparatuur voor de groene keuken. Je kunt er  via mijn website www.jennybor.com heen: rechtsboven bij het knopje ‘Superfoods Shop’ of je kunt er direct naar toe surfen.  Omdat we zo blij zijn dat we nu ook de Nederlandse klanten beter kunnen bedienen, hebben we besloten een korting van 10% korting op het totale aankoopbedrag te geven bij bestellingen die tot eind van de maand – dus tot en met donderdag 31 oktober! – worden gedaan. Als je hier gebruik van wilt maken, kan je bij het vakje opmerkingen ‘Joepie, 10% korting’ invoeren en dan zullen wij dit op de factuur in orde maken. Dit geldt alleen voor de Superfoods en niet voor de andere producten, boeken en/of cd’s.

De meeste vragen die ik krijg, gaan over het ontbijt. Wat kan er nog ontbeten worden als je de boterham met kaas of yoghurt met (gesuikerde) cruesli achterwege laat? Velen vrezen een karige start van de dag. Niets is echter minder waar! Je kunt eindeloos variëren zodra je (al dan niet gedeeltelijk) gluten- zuivel en suikervrij gaat eten – iets wat ik de meeste van mijn klanten aanraad om van hun klachten en/of overgewicht af te komen.

Om jou op weg te helpen, krijg je van mij mijn tien favoriete ontbijtrecepten die ik zelf regelmatig met elkaar afwissel. Deze week krijg je de eerste vijf, de andere vijf recepten zal ik over een enkele weken naar je versturen. Met deze ontbijtjes begin je de dag energiek en help je jouw spijsvertering goed op gang. Ze stimuleren stuk voor stuk een uitgebalanceerde hormoonbalans (geen suikerdips!), de geestelijke balans (ook niet geheel onbelangrijk) en houden extra kilo’s buiten de deur.


Ontbijttip 1

Met stip op nummer één staat voor mij nog altijd de groene smoothie die ik met een blender maak. Zelf heb ik de Vitamix, een van de beste blenders omdat hij noten en pitten heel mooi fijn maalt en de celmembramen van bladgroen goed openbreekt. Uiteraard kan je voor onderstaand recept allerlei soorten blenders, ook in goedkopere varianten, gebruiken.

Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar de volgende smoothie:
- 1 glas kokosdrank
- 1 banaan
- Wat blauwe bessen
- Stukjes mango
- 1 dadel (ontpit)
- 1 theelepel spirulina
- 1 theelepel cacaonibs
- 1 theelepel maca
- 1 eetlepel vanille proteinemix

Lekker zoet en toch een erg gezond begin van de dag. Wie zegt dat groene smoothies bitter moeten smaken?


Ontbijttip 2

Als ik de avond daarvoor veel heb gegeten of me niet helemaal fit voel, neem ik het liefst een detoxiferende juice die ik met een juice-apparaat maak. Zo’n versgeperst sapje staat garant voor directe energie en afvoer van afvalstoffen.

Ik combineer de volgende soorten groente en fruit graag met elkaar:
- Appel
- Peer
- Komkommer
- Winterpeen
- Rode biet
- Gember
- Peterselie
- Bleekselderij
- Spirulina of moringa

Het fijne van juicen is dat je alle restanten van groente, fruit en bladgroen kunt verwerken. Zo hoef je nooit meer iets weg te gooien.
Het smaakt (bijna ) altijd goed.


Ontbijttip 3

Geef je de voorkeur aan een warm ontbijt, dan kan ik je een warm havermoutpapje aanraden. Het woord 'papje' heeft wellicht niet een direct stimulerend effect op je speekselklieren, toch is het echt de moeite waard om het eens te proberen.

Mijn basisrecept bestaat uit:
- ½ kopje havermout
- 1 kopje amandelmelk
- Een beetje honing
- 1 banaan
- Wat blauwe bessen
- Beetje walnoten

Warm heel langzaam de amandelmelk met daarin de havermout (of andere glutenvrije graanvlokken, bv. amaranth of boekweit) in een pannetje op. Met de nadruk op langzaam omdat het nogal snel de neiging tot aanbranden heeft. Laat het zo’n 10 minuutjes zachtjes koken en doe er op het eind de honing doorheen. Dan voeg je de in plakjes gesneden banaan, blauwe bessen en gehakte walnoten toe. Je kunt natuurlijk ook nog wat gojibessen, kokossnippers of bijvoorbeeld moerbeien toevoegen voor een lekkere extra bite.


Ontbijttip 4

Net zo lekker alleen niet warm is een koud havermout papje.

Hiervoor heb je nodig:
- ½ kopje havermout
- 1 kopje amandelmelk
- 2 eetlepels chiazaadjes
- Een beetje honing
- 1 banaan
- Wat blauwe bessen
- Beetje walnoten
- 1 eetlepel moringa

Je laat ongeveer een uur lang de chiazaadjes en havermoutvlokken in de amandelmelk weken. Je kunt het ook de avond van tevoren al in de koelkast zetten. Daarna voeg je net als bij tip 4 alle ingrediënten toe en mengt alles goed met elkaar tot er een stevig papje ontstaat. Een erg voedzaam ontbijt, perfect als je veel moet presteren die ochtend of als je weet dat je er flink wat uurtjes op mag leven.


Ontbijttip 5

Heb je zin om iets te kauwen, dan is een cracker of rijstwafel van amaranth, boekweit of kastanjes aan jou besteed. Ik beleg het zelf graag met geitenkaas (plakjes of vers) met daarop wat klein gehakte walnoten en een beetje honing. Een gebakken eitje met wat himalayazout erop is een andere optie, of wat fijngesneden avocado met himalayazout. Tahin en andere notenpasta’s zijn ook een goede combinatie op crackers of rijstwafels. Beleg vooral niet te zuinig in verband met de lage glycemische index van rijstwafels die je door dik (vet) beleg naar beneden brengt. Ik heb het vast al eerder geroepen: Wees niet bang voor de goede vetten! Daar is nog nooit iemand dik van geworden...


Wil je meer tips? Bijvoorbeeld hoe je je huidige lunch of tussendoortjes naar gezondere varianten kunt aanpassen en wil je tegelijkertijd aan je klachten werken? Maak dan gebruik van mijn actie-aanbod voor een voedingsconsult. De eerste drie mensen die reageren krijgen 30% korting op het intake-gesprek. Dit houdt in dat je slechts € 42,- per uur betaalt (i.p.v. € 60,-). De actie loopt tot 15 mei a.s. Grijp dus NU je kans als je al een tijdje aanmoddert met lichamelijke of geestelijke klachten of bijvoorbeeld moeizaam van je overtollige kilo’s afkomt. Ik beloof je dat het leuk is om aan een nieuwe eetstijl te werken en jij je stukken beter gaat voelen dan dat je nu doet.


In mijn volgende Eat Yourself Healthy mail zal ik mijn andere vijf favoriete ontbijttips met je delen.

Geniet van je ontbijt en van een energieke dag!

Healthy Groet,

Jenny Bor


AGENDA


9 juni 2014
Schriftelijke cursus 'Energie van Geld'


9 juni 2014
Schriftelijke cursus 'Vitaal-Coach-Project'


12-14 september 2014
Bewust-Gelukkig-Slank Coachopleiding

 

_____________________

 


_____________________

 

Superfoods in je dagelijks leven!


_____________________


Eat Yourself Healthy Box!

 

_____________________

 

Programmeer je lichaam 
op afvallen


_____________________ 

_____________________


_____________________

Klik hier als je geen Eat Yourself Healthy Mail meer wilt ontvangen. 

Jenny Bor
Voorschoten

www.jennybor.com
contact@jennybor.com