Klik hier als de mail niet duidelijk wordt weergegeven.
load images

Eat Yourself Healthy Mail - 30 januari 2014

Omdat in de praktijk blijkt dat een aanzienlijk deel van de ‘groene smoothie drinkers’ toch vaak weer op dezelfde recepten terugvallen, ben ik begonnen met het verzamelen van enkele smoothierecepten op mijn website. Op deze manier kan je wat meer variatie aanbrengen en de dagelijkse afwisseling zorgt ervoor dat het geen opgave wordt en groene smoothies aantrekkelijk voor je blijven als onderdeel van je leven. De komende periode zal ik de site regelmatig up-daten met een nieuw recept. Mocht je zelf een lekkere smoothie bedacht hebben waarvan je denkt dat die bij anderen ook in de smaak valt, hoor ik het recept natuurlijk heel graag (als je dat wilt, zal ik jouw naam & eventueel website bij het recept vermelden). Doe hier wat inspiratie op!
Superfoods in je dagelijks leven
Halverwege november verschijnt de Nederlandse versie van het boek ‘Superfoods in je dagelijks leven – waarom God geen fastfood eet’ van Thorsten en mij.  In dit boek omschrijven wij onze zienswijze op voedingsbewustzijn en bijna 50 van de belangrijkste Superfoods die er wat ons betreft bestaan. Van elk Superfood omschrijven we de herkomst, de gezondheidsvoordelen, hoe het toe te passen is en bij elk Superfood vind je een makkelijk te bereiden recept: meestal een smoothierecept. Echt een onmisbaar boek (met ringbandspiraal!) voor in de keuken, maar ook op de bank of op je bureau, van een bewuste en gezonde eter. Wij zullen de eerste 50 bestelde exemplaren persoonlijk signeren (de reeds gedane voorbestellingen vallen hier ook onder). Via deze link kan je alvast een aantal pagina’s van het boek bekijken. Voorbestellen kan hier! De kosten van het boek bedragen € 19,90, dit is exclusief verzendkosten.  Je ontvangt na je bestelling het boek, samen met de factuur, zo spoedig mogelijk thuisgestuurd. Uiteraard kan je het ook altijd bij je boekhandel of via bol.com verkrijgen. Op de therapeutenbeurs van 9 en 10 november kan je ‘m ook verkrijgen bij de stand van Uitgeverij Akasha.
Superfoods webshop
Nadat onze Superfoods webshop al enkele jaren in de Duitstalige versie bestaat, kunnen we nu ook eindelijk vieren dat Nederlandstalige versie de lucht in is! Je vindt hier alle producten die in het Superfoods boek beschreven staan en bijvoorbeeld ook keukenapparatuur voor de groene keuken. Je kunt er  via mijn website www.jennybor.com heen: rechtsboven bij het knopje ‘Superfoods Shop’ of je kunt er direct naar toe surfen.  Omdat we zo blij zijn dat we nu ook de Nederlandse klanten beter kunnen bedienen, hebben we besloten een korting van 10% korting op het totale aankoopbedrag te geven bij bestellingen die tot eind van de maand – dus tot en met donderdag 31 oktober! – worden gedaan. Als je hier gebruik van wilt maken, kan je bij het vakje opmerkingen ‘Joepie, 10% korting’ invoeren en dan zullen wij dit op de factuur in orde maken. Dit geldt alleen voor de Superfoods en niet voor de andere producten, boeken en/of cd’s.

Beste lezer,

Hekelingse Happening

Wat een happening was het gisteravond bij de Ladiesnight in Hekelingen! Ruim 100 dames in een gezellige horecagelegenheid met volop leuke stands op gebied van mode, voeding, gezondheid, mind, spirit, natuurcosmetica, creativiteit workshops, coaching e.d. Het was de eerste keer dat zo'n avond georganiseerd werd en wat mij betreft, wordt het een (jaarlijkse) traditie. Wat een heerlijk spontaan, gezellig en enthousiast publiek. Ik heb zeker 90% van de bezoekers mogen laten proeven van een groene smoothie en zo goed als alleen maar positieve reacties gehoord. Ook heeft bijna iedereen een (wilde) gok gedaan naar het aantal cacaobonen dat in het potje zaten, een prijsvraagelement doet het tenslotte altijd leuk op dit soort evenementen... Er zaten er 55 in en Yvon Troost zat er met 54 stuks het dichtsbij in de buurt. Zij is al benaderd om wat lekkere Superfoods uit de webshop te kiezen. Geniet ervan Yvon!

Met Marlene Timmer en haar bedrijf Purify Coaching

 

Tijdnood & smoothies
Als het om in het invoeren van gezonde gewoontes gaat, is het eerste dat mensen in de regel doen: excuses opnoemen. Het is te duur, te omslachtig, te moeilijk, te ingewikkeld, te vloeibaar, te extreem, te gezond (ja echt waar!) etc.. etc.. Nu help ik er graag aan mee om deze excuses - waarvan ik overigens niet ontken dat ik het er altijd mee oneens ben – onderuit te halen. Ik ben me heel erg bewust van het feit dat gewoontes nou eenmaal fijn zijn om te hebben en dat het heel wat energie en moed kan kosten om bepaalde patronen te doorbreken.
Ben jij iemand die speelt met de gedachte om groene smoothies een onderdeel van je leven te laten zijn maar denk je dat het onmogelijk is omdat je een heel strak schema hebt? Door kinderen, een partner, huisdieren, familie, werk, deadlines, of wat al niet meer…. kortom een strakke tijdplanning? Speciaal voor jou heb ik een tip:  Bereid op zondagavond 5 diepvrieszakken voor waarin je voor elke dag van de (werk)week een assortiment – vers of bevroren - fruit en (blad)groen doet en bewaar dit in je vriezer. Op de ochtend zelf hoef je alleen nog maar de inhoud van de zak in de blender te doen en te vermengen met een verse banaan, wat water (of kokos/amandelmelk) en eventueel wat superfoods. Als je niet van koude smoothies houdt, doe je er gewoon wat kokend water doorheen. Dan hoef je op de dag zelf niet na te denken wat voor smoothie je gaat maken en kan je in ieder geval het excuus van tijdnood van je lijstje schrappen.
Voorbeelden:
- een handjevol bladspinazie, wat mangostukjes, en een appel
- boerenkool, ananas en wat peer
- spinazie met wat blauwe bessen en aardbeien.

Als het om in het invoeren van gezonde gewoontes gaat, is het eerste dat mensen in de regel doen: excuses opnoemen. Het is te duur, te omslachtig, te moeilijk, te ingewikkeld, te vloeibaar, te extreem, te gezond (ja echt waar!) etc.. etc.. Nu help ik er graag aan mee om deze excuses - waarvan ik overigens niet ontken dat ik het er altijd mee oneens ben – onderuit te halen. Ik ben me heel erg bewust van het feit dat gewoontes nou eenmaal fijn en veilig zijn om te hebben en dat het heel wat energie en moed kan kosten om bepaalde patronen te doorbreken. Het heet niet voor niets de comfort-zone.

Dus....ben jij iemand die speelt met de gedachte om groene smoothies een onderdeel van je leven te laten zijn maar denk je dat het onmogelijk is omdat je een heel strak schema hebt? Door kinderen, een partner, huisdieren, familie, werk, deadlines, of wat al niet meer…. kortom: heb je 'last' van een strakke tijdplanning? Speciaal voor jou heb ik een tip:  Bereid op zondagavond vijf diepvrieszakken voor waarin je voor elke dag van de (werk)week een assortiment – vers of bevroren - fruit en wat (blad)groen doet en bewaar dit in je vriezer. Op de ochtenden zelf hoef je niets te bedenken, ook niets te snijden en doe je alleen nog maar de inhoud van de zak in de blender en vermengt dit met een verse banaan, wat water (of kokos/amandelmelk) en eventueel wat superfoods. Als je niet van koude smoothies houdt, meng je er nog wat kokend water bij.

Een paar eenvoudige voorbeelden: 
- een handjevol bladspinazie, wat mangostukjes en een appel
- boerenkool, ananas en een peer
- spinazie met wat blauwe bessen en aardbeien

Hopelijk komt het excuus tijdgebrek nu niet meer in je vocabulaire voor ;-)!

Met 'n vitale groet,
Jenny Bor
 
 

Last van bepaalde klachten als overgewicht, angsten, neer- slachtige of depressieve gevoelens, hormonale disbalans, vage lichamelijke klachten, chronische klachten, vermoeidheid of slapeloosheid? Gun jezelf een Hormoon- en Voedingsconsult! Er is zo ongelofelijk veel te verbeteren op gezondheidsgebied alleen al door het aanpassen van je voeding dat er een wereld (een hele prettige, gezonde & vitale zelfs!) voor je opengaat. Beloofd!

 

 

Klik hier als je geen inspiratiemail meer wilt ontvangen. 

Jenny Bor
Voorschoten

www.jennybor.com
contact@jennybor.com