Klik hier als de mail niet duidelijk wordt weergegeven.
load images

Inspiratiemail januari 2014

Omdat in de praktijk blijkt dat een aanzienlijk deel van de ‘groene smoothie drinkers’ toch vaak weer op dezelfde recepten terugvallen, ben ik begonnen met het verzamelen van enkele smoothierecepten op mijn website. Op deze manier kan je wat meer variatie aanbrengen en de dagelijkse afwisseling zorgt ervoor dat het geen opgave wordt en groene smoothies aantrekkelijk voor je blijven als onderdeel van je leven. De komende periode zal ik de site regelmatig up-daten met een nieuw recept. Mocht je zelf een lekkere smoothie bedacht hebben waarvan je denkt dat die bij anderen ook in de smaak valt, hoor ik het recept natuurlijk heel graag (als je dat wilt, zal ik jouw naam & eventueel website bij het recept vermelden). Doe hier wat inspiratie op!
Superfoods in je dagelijks leven
Halverwege november verschijnt de Nederlandse versie van het boek ‘Superfoods in je dagelijks leven – waarom God geen fastfood eet’ van Thorsten en mij.  In dit boek omschrijven wij onze zienswijze op voedingsbewustzijn en bijna 50 van de belangrijkste Superfoods die er wat ons betreft bestaan. Van elk Superfood omschrijven we de herkomst, de gezondheidsvoordelen, hoe het toe te passen is en bij elk Superfood vind je een makkelijk te bereiden recept: meestal een smoothierecept. Echt een onmisbaar boek (met ringbandspiraal!) voor in de keuken, maar ook op de bank of op je bureau, van een bewuste en gezonde eter. Wij zullen de eerste 50 bestelde exemplaren persoonlijk signeren (de reeds gedane voorbestellingen vallen hier ook onder). Via deze link kan je alvast een aantal pagina’s van het boek bekijken. Voorbestellen kan hier! De kosten van het boek bedragen € 19,90, dit is exclusief verzendkosten.  Je ontvangt na je bestelling het boek, samen met de factuur, zo spoedig mogelijk thuisgestuurd. Uiteraard kan je het ook altijd bij je boekhandel of via bol.com verkrijgen. Op de therapeutenbeurs van 9 en 10 november kan je ‘m ook verkrijgen bij de stand van Uitgeverij Akasha.
Superfoods webshop
Nadat onze Superfoods webshop al enkele jaren in de Duitstalige versie bestaat, kunnen we nu ook eindelijk vieren dat Nederlandstalige versie de lucht in is! Je vindt hier alle producten die in het Superfoods boek beschreven staan en bijvoorbeeld ook keukenapparatuur voor de groene keuken. Je kunt er  via mijn website www.jennybor.com heen: rechtsboven bij het knopje ‘Superfoods Shop’ of je kunt er direct naar toe surfen.  Omdat we zo blij zijn dat we nu ook de Nederlandse klanten beter kunnen bedienen, hebben we besloten een korting van 10% korting op het totale aankoopbedrag te geven bij bestellingen die tot eind van de maand – dus tot en met donderdag 31 oktober! – worden gedaan. Als je hier gebruik van wilt maken, kan je bij het vakje opmerkingen ‘Joepie, 10% korting’ invoeren en dan zullen wij dit op de factuur in orde maken. Dit geldt alleen voor de Superfoods en niet voor de andere producten, boeken en/of cd’s.

Hapje asbestbrood?

Vanmorgen zag ik op Facebook een filmpje voorbij komen van Zembla, het betrof een uitzending van bodemprijzen en kiloknallers in de supermarktbranche. Met volle verbazing heb ik bekeken hoe we massaal voor de gek worden gehouden. Vanuit winstoogmerk is de benadere positie van supermarkten en bijvoorbeeld broodleveranciers heel goed te begrijpen maar er wordt totaal aan het gezondheidsaspect van de mens voorbij gegaan. Alles in het teken van winst en overleven, het lijken bijna wel maffiapraktijken. Ik vind het echt een hele goede ontwikkeling dat er ook in deze branche steeds meer 'klokkenluiders' komen, dat het door de media wordt opgepikt en we waardoor toch elke keer weer een beetje meer ontwaken en bewust worden met zijn allen. Laat je niet voorliegen dat een brood vol asbestvezels geen schade aan je gezondheid toebrengt! Natuurlijk is er weinig onderzoek naar gedaan en kan het zich pas tientallen jaren later openbaren maar het fenomeen asbestkanker bestaat niet voor niets. Voor mij is het een beetje in hetzelfde straatje als een hap van je dagcreme nemen, dat doe je ook niet (tenzij je hiervoor kokosolie gebruikt..). Je kunt de documentaire via uitzending gemist bekijken.


Smoothie inspiratie

Wat is er toch oneindig veel mogelijk op het gebied van smoothies. Zowel met als zonder Superfoods is er zoveel lekkers te maken dat het echt geen straf hoeft te zijn om de dag gezond te beginnen (of eindigen). Als je merkt dat je steeds dezelfde varianten maakt en het dreigt te gaan vervelen, help ik je graag aan wat nieuwe inspiratie via mijn aangevulde receptenpagina. Hoe klinkt een Moringa Vanille Latte je bijvoorbeeld in de oren? Of chocolademelk op de alternatieve, ik noem het liever 'nieuwe', manier? Hou je van blauwe bessen, mango en cashewnoten? Dan zit er ook een lekkere smoothie voor je bij. Geniet ervan!


Ladies Night

Blijkbaar hebben de organisatoren van de Ladies Night in Hekelingen (Spijkenisse) een schot in de roos getroffen. De kaartjes zijn namelijk al bijna uitverkocht! En dat terwijl het pas op 29 januari ('s avonds) plaatsvindt. Een avond waar diverse vrouwelijke ondernemers zich presenteren op het gebied van gezondheid, mode, voeding, beauty, kleding, spirituele zaken en lekkernijen. Bij mijn stand kun je gratis van een groene smoothie komen proeven, mijn boek 'Superfoods in je dagelijks leven' doorbladeren en van alles vragen wat je weten wilt over voeding, Superfoods en natuurlijk hormonen! Als je snel bent, kun je misschien nog een van de laatste kaarten bemachtigen, via hun Facebookpagina vind je adressen waar ze te verkrijgen zijn. Het zou leuk zijn om je daar te ontmoeten!


Vitale Groet,
Jenny Bor
 
 
 

Last van bepaalde klachten als overgewicht, angsten, neer- slachtige of depressieve gevoelens, hormonale disbalans, vage lichamelijke klachten, chronische klachten, vermoeidheid of slapeloosheid? Waarom gun je jezelf geen Hormoon- en Voedingsconsult?! Er is zo ongelofelijk veel te verbeteren op gezondheids- gebied alleen al door het aanpassen van je voeding dat er een wereld (een hele prettige, gezonde & vitale zelfs!) voor je opengaat. Beloofd!

 

 

Superfoods in je dagelijks leven! Heb jij 'm al thuis?

Klik hier als je geen inspiratiemail meer wilt ontvangen. 

Jenny Bor
Voorschoten

www.jennybor.com
contact@jennybor.com