Wird diese Nachricht nicht richtig dargestellt, klicken Sie bitte hier.
load images

Inspiratiemail nr. 3, mei 2013


Ben jij niet echt een zoetekauw, hou je van lekker pittig en wil jij je vitamine C-level wel eens op een andere manier opkrikken dan via je gebruikelijke glaasje sinaasappelsap? Wat dacht je van chili! Een ideale manier om dit op een rauwe manier in je maaltijd te verwerken, is – hoe kan het ook anders – door middel van een smoothie. Chili levert je buiten de vitamine C ook vitamine A,B, kalium, calcium en carotenoïden. Deze laatste groep zorgt voor de rode kleur van de chili en beschermt bijvoorbeeld bij hart- en vaatziekten. Daarbij zorgen carotenoïden voor een betere communicatie tussen de cellen, ondersteunt het ons immuunsysteem en is het een goede antioxidant. Chili helpt je darmen als deze wat extra beweging nodig hebben en het verzacht ook (buik)krampen. De lijst van klachten waarbij chili op een ‘alternatieve’ manier wordt ingezet, is eigenlijk eindeloos. Zo wordt een verbeterd zicht en verlichting van nachtblindheid zelfs aan het eten van chili toegekend. Maar zoals met alles: neem niets zomaar voor waar aan en test het zelf uit. Niemand kent zijn eigen lichaam beter dan jijzelf. Ik dus ook niet.

Durf je het aan? Haal dan de volgende ingrediënten in huis en doe dit alles samen één minuut in een blender waarna je direct een flinke opkikker ervaart (dit is de hoeveelheid voor 1-2 personen):

  • 1 dunne, verse rode chili
  • 1/3 komkommer
  • 1 gepelde mandarijn
  • 1 peer
  • 1 handjevol spinazie
  • 1 cm verse gember
  • 50 ml bronwater

 

Super Foods boek binnenkort ook in Nederland!

Het recept van deze chili-smoothie is een van de recepten die je in ons (lees: van Thorsten en mij) boek Super Foods – iss dich vital, gesund und schön´ kunt vinden. ‘Super Foods’ is sinds een paar weken in Duitsland verkrijgbaar en zeer recentelijk hebben we van onze Nederlandse uitgeverij Akasha het heugelijke nieuws gehoord dat zij het boek halverwege oktober van dit jaar gaan uitgeven. De Nederlandse variant zal een combinatie van Super Foods en een gedeelte uit ons boekje ‘Zellleuchten’ worden. Wij zijn enorm blij dat we nu ook in Nederland via het geschreven woord een grotere groep mensen kunnen bereiken om hen te inspireren op het gebied van voedingsbewustzijn, smoothies en superfoods. Nog even geduld dus en dan kun je dit informatieve maar ook mooi vormgegeven en praktische boek in huis halen. We beschrijven 45 superfoods die voor ons het meeste betekenen en vermelden bij elk superfood een makkelijk te maken recept (meestal een smoothie). De superfoods variëren van alledaags tot zeer specifiek en zeldzaam. De titel is ‘Superfoods in je dagelijkse leven’ met als ondertitel ‘Waarom God geen fastfood eet’. Zowel voor de beginner als de gevorderde onmisbaar voor in de keuken!


Innerlijke transformatie, permanent resultaat en gewichtsverlies!

Als je oktober te lang vindt duren en het leuk vindt om voor die tijd al op weg te worden geholpen naar een gezondere en vitalere leefstijl is het Vitaal-Coach-Project echt iets voor jou. In deze cursus worden namelijk onder andere onderwerpen over voeding, smoothies en een bewustere manier van eten behandeld. Deze thuiscursus start op 5 juni en je kunt dit op je gemak gedurende een aantal maanden doorwerken (langer mag natuurlijk altijd). Het is een ideaal traject als jij je dik voelt, niet vitaal en energiek bent en last hebt van een moe, lusteloos of gespannen gevoel. Het is geen oppervlakkige cursus, er kan dus niet alleen op lichamelijk maar zeker ook op mentaal niveau namelijk veel gebeuren. Tenslotte is een innerlijke transformatie toch echt noodzakelijk voor een nieuwe, gezonde levensstijl en permanent gewichtsverlies!

Start 5 juni 2013, prijs € 290,- voor vijf cursusdelen (termijnbetaling mogelijk)


Met 'n supergroet,

Jenny Bor

 

 
 
 

 

 

Wenn Sie diese E-Mail (an: jenny@behealed.de) nicht mehr empfangen möchten, können Sie diese hier abbestellen.

Jenny Bor
Postbus 3
2240 AA Wassenaar
Netherlands

www.jennybor.com
contact@jennybor.com